Herinneringen aan liefde gaan nooit verloren. Ze leven voort, leiden ons en beïnvloeden ons nog lang nadat de bron ervan verdwenen is. Iedereen die oprecht liefde heeft gekend, weet dat ze blijvende sporen nalaat in je hart.

Effect van liefde
Het effect van liefde is blijvend, omdat liefde spiritueel van aard is. Zelfs onze herinneringen eraan zijn voldoende om een dimensie van creativiteit te ontdekken in onszelf.

Verzachtende werking
De grootse kracht van liefde komt tot leven en sterft af – zoals een vuur dat dooft – maar laat onuitwisbare sporen na. Het verlies ervan leidt daarom vaak tot meer liefde. Ze blijft achter in ons hart. Als je denkt aan een mooie liefdesherinnering in je leven, dan verzacht die je zorgen en negatieve gevoelens als je die op dat moment hebt.

Ontsnapping
Denken aan liefdesherinneringen is een van de meest ontspannen manieren om te ontsnappen uit de soms onaangename realiteit van het dagelijkse leven. En misschien kom jij tot grote hoogten die je niet eerder hebt bereikt tijdens je reis door de wereld van jouw verbeelding, ideeën en aandenken.

Loslaten
Als je denkt dat je ongelukkig bent door een verloren liefde, laat die gedachte dan los. Wie ooit echt lief heeft gehad, kan nooit alles daarvan verliezen. Liefde komt en gaat. Ze is grillig en temperamentvol. Accepteer dat. Geniet ervan zolang ze er is en maak je geen zorgen over haar vertrek. Zorgen en gepieker brengen een liefde nooit terug.

(G)een ware liefde
Laat ook los dat je maar één keer in je leven de ‘Grote Liefde’ mee kunt maken. Dat is niet waar. Liefde kan eindeloos komen en gaan en elke ervaring raakt je op een unieke manier. Vaak laat de ene een diepere indruk achter dan een andere, maar ze zijn allemaal prachtig. Behalve voor hen die cynisch en met wraak reageren als er een einde is gekomen aan een relatie.

Genieten
Laat het verlies dus los en verwelkom de tijd waarin je kunt genieten van de herinneringen aan voorgaande liefdes, totdat zich weer een nieuwe aandient. Relax and enjoy the ride, dan stroomt de liefde in je leven.

 

Janneke Gaanderse